Careers

Do you wish to work at one of the most exciting engineering companies at Nasdaq Stockholm First North? Do you enjoy working in an international environment? Are you interested in advanced technical solutions and wish to work with passionate people in a creative environment? Then you might be the one we are looking for!

Right now we are looking for:

- Montör till Fireflys produktionsavdelning (In Swedish)
- Utställningsformgivare och skarp projektledare (in Swedish)
- HR-ansvarig med fokus på rekrytering (in Swedish)

- Junior ingenjör till Fireflys Risk Management Team (in Swedish)
- Area Sales Manager

- Technical Project Manager
- Service Engineer

 

Montör till Fireflys produktionsavdelning (In Swedish)

Beskrivning
Är du tekniskt intresserad och vill arbeta i ett företag som kännetecknas av laganda, entreprenörskap och teknisk innovation? Har du produktionserfarenhet och tycker om att få vara med och driva den tekniska utvecklingen? Då kanske montör på Firefly är jobbet för dig?

Arbetsbeskrivning
Som montör på Firefly kommer du att arbeta med montering och testning av detektorer samt övrig brandskyddsutrustning. Arbetet innefattar hela monteringsprocessen samt paketering. Både grövre montering, finjusteringar och avsyning ingår i arbetet.

Du kommer ingå i ett litet trevligt produktionsteam med högt i tak och bra sammanhållning. Firefly månar om sina anställda vilket syns i förmåner, kollektivavtal och möjlighet till ytterligare kliv i karriären

Vad du tar med dig

•Teknisk erfarenhet, gärna inom el samt behärskar el-schema
•Gärna utbildning inom mekanik alternativt el/elektronik
•Du har tidigare arbetat med montering i produktion
•Du bör behärska svenska väl i tal och skrift och kunna läsa och förstå instruktioner.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarsfull, gillar att lösa problem, kvalitetsmedveten och tycker om att ha kontakt med nya människor. Du trivs med att arbeta i ett stundtals högt tempo och är pålitlig. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Sista ansökningsdag: 2019-10-31, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt. Vi samarbetar med Randstad i denna rekrytering, För mer information och för ansökan, klicka här >>


Utställningsformgivare och skarp projektledare (In Swedish)

Gillar du att arbeta i en kreativ miljö med en internationell puls? Går du igång på smart teknik? Har du arbetat med att omsätta kommunikation till upplevelser och tycker det är en kul utmaning? Se hit då kan det vara dig vi söker!

Vi är i färd med att bygga upp en ny Marknadsavdelning och söker efter en kreativ nyckelperson till vårt team som ansvarar för våra mässor runt om i världen.

Vi är ett innovationsdrivet bolag med stor passion för briljanta high-tech lösningar för brandskydd inom processindustrin. Kort uttryckt; vi skyddar tillverkningsprocesser runt om i världen som sparar tid och pengar åt våra kunder. Det allra viktigaste är att vår teknik minimerar risken för explosioner och bränder vilket bidrar till säkrare arbetsplatser för människor världen över.

Arbetsuppgifter
I rollen som ansvarig för våra mässor ingår att projektleda mässor, arbeta fram träffsäkert montermaterial och säkerställa att tidplaner hålls. Tillsammans med våra säljare arbetar du med olika mässprojekt som ställs ut runt om i världen. Ditt fokus kommer vara att sätta dig in i hur vi arbetar med mässor i dagsläget och börja arbeta samt ansvara för kommande mässor för att senare kunna driva utvecklingen framåt kring våra mässkoncept.

Du kommer även att vara involverad i hur vi digitalt marknadsför de mässor vi deltar i. Under lugna mässperioder finns andra gemensamma marknadsföringsinitiativ både internt och externt att arbeta när tillfälle ges. Du ingår i Marknadsavdelningen och rapporterar till Marknadschefen. I tjänsten ingår vissa resor där du besöker utvalda mässor för att uppleva resultatet på plats och hämta inspiration till nya mässprojekt.

Exempel på arbetsuppgifter

    • Projektleda Firefly’s mässor som kan vara större mässor med platsbyggd monter eller mindre mässor med material som skickas till mässan och byggs upp av säljarna som deltar i mässan.

    • Ansvara för våra demoenheter som skickas ut till mässor runt om i världen samt att material packas till mässorna.

    • Utveckla våra mässkoncept tillsammans med teamet på Marknad och teamen på Säljavdelningen.

    • Skapa innehåll och online-aktiviteter i våra digitala kanaler kring mässorna vi deltar i.

    • Delta i olika utvecklingsprojekt på Marknad under lugna mässperioder. Det kan vara inom film, inredning, print eller digitalt.

Vem är du?

Vi tror du har en relevant utbildning för uppdraget inom exempelvis marknadsföring, kommunikation eller design och gärna inom utställningsformgivning. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom relevant område för tjänsten. Det kan vara av arbete på en marknadsavdelning, designbyrå, inredningsföretag eller eventfirma med minst 3 års inriktat arbetet inom utställningar eller mässor där du haft ett helhetsansvar. Vi vill gärna se dina kreationer och resultat i form av bilder från tidigare uppdrag när vi träffas.

Verktyg/program som du behöver vara flytande i, för att kunna arbeta effektivt hos oss, är de vanliga såsom InDesign, Illustrator, Photoshop och gärna Powerpoint. Meriterande är kunskaper inom filmeditering inom exempelvis Premiere. Du behöver vara bra på att kommunicera och skriva på svenska och engelska, ytterligare språk är meriterande.

Eftersom mässor i olika delar av världen kräver en slipad projektledare är det viktigt du är strukturerad, detaljerad, snabb och tar för vana att ligga två steg före planeringen. Du är även van vid att anta projektledarrollen i ett team och att arbeta mot deadlines.

Tjänsten är en nyckelfunktion på företaget och du kommer att vara del av ett utvecklingsarbete kring Firefly’s varumärke som sedan mynnar ut i en rad nya koncept för bolaget. Nya utställningskoncept blir en del av denna utveckling. För att trivas i rollen som Utställningsformgivare och Projektledare ser vi att du liksom vi har stort intresse för marknadstänk, formgivning och precis som vi går igång på smart teknik. Du är kreativ och kommunikativ och trivs i en internationell miljö präglad av förändring, tillväxt och utveckling. Intervjuer sker löpande så sök gärna så fort som möjligt.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med First Reserve, ansöker gör du via länken https://www.firstreserve.se/ledigajobb/

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen så är du varmt välkommen att kontakta Kajsa Elander: kajsa.elander@firstreserve.se eller på telefonnummer 070-729 19 82.

Varmt välkommen med din ansökan!

HR-ansvarig med fokus på rekrytering (In Swedish)

Vill du arbeta i ett bolag som har som mål att ha engagerad och motiverad personal som trivs och utvecklas tillsammans med bolaget? Vill du ha en roll där man vill ha ett stort eget ansvar? Sök då tjänsten som HR-ansvarig till Firefly AB!

I denna rekrytering samarbetar Firefly AB med Holm Rekrytering AB.

Arbetsuppgifter
Firefly växer och söker nu sin första HR-ansvarig som kan vara med att bidra till att utveckla verksamheten mot uppsatta affärsmål. HR-ansvarig innebär ett funktionsansvar för samtliga HR-frågor i verksamheten, från operativ till strategisk nivå.

Du kommer ansvara för bolagets rekrytering och stötta avdelnings-cheferna i rekryteringsprocessen och projektleda hela rekryterings-processen. Denna tjänst är en nytillsättning hos Firefly och i och med denna tjänst kommer du bli ansvarig för hela rekryterings-processen med headhunting, ansökningar och urval.
I rollen som HR-ansvarig kommer du också att ansvara för och stödja verksamheten med arbetsrättsfrågor, arbetsmiljö, kompetensutveckling och bolaget personalfrågor.

Du kommer driva bolagets ”employer branding”-arbete.

Du kommer arbeta tillsammans med företagets avdelningschefer gällande personalfrågor och personalärenden.

Du kommer rapportera till bolagets VD.

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av rekrytering och HR-arbete. Du skall ha goda kunskaper i både svenska och engelska. Du har PA-utbildning eller motsvarande kompetens. Erfarenhet från bolag inom teknikbranschen och erfarenhet från rollen som HR-ansvarig är meriterande.

Du är en god kommunikatör, gärna med erfarenhet från en internationell miljö.

Du är en förtroendeingivande person som känner dig trygg i din yrkesroll. Vidare är du drivande och engagerad i ditt arbete och trivs med stort ansvar och självständiga arbetsuppgifter.

Du har en ödmjuk och prestigelös attityd och en mycket god samarbetsförmåga.

Ansökan
Vi läser ansökningar löpande och ser gärna att du skickar in din ansökan omgående på ansokan@holmrekrytering.se
Frågor om tjänsten besvaras av Viveka Holm på Holm rekrytering
tel: 0790744099 eller viveka@holmrekrytering.se

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Junior ingenjör till Fireflys Risk Management Team (In Swedish)

Har du ett stort tekniskt intresse och gillar du att ta fram kluriga lösningar? Är du positiv och engagerad? Trivs du med att arbeta självständigt men även i ett team där alla känner ansvar för helheten? Vill du dessutom arbeta i en internationell miljö? Då ska du söka denna tjänst. Detta är en direktrekrytering till Firefly med start omgående.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i Fireflys Risk Management Team och hjälpa företagets Area Sales Managers med framtagning av systemlösningar och offerter till deras kunder runt om i världen. Firefly är teknikledande och har högteknologiska system som skräddarsys till varje kund inom en mängd olika industrisegment, vilket innebär en stor variation då inget system är den andra likt. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå bl.a. av:

    • Tillhandahålla offerter till säljare

    • Upprätthållande av offertmallar och ge förslag på förbättringar

    • Ensam eller tillsammans med Risk Manager ta fram systemlösningar

    • Dimensionering av system

    • Stötta projektledarna med bl.a. hydrauliska beräkningar.

    • Säkerställa att de framtagna lösningarna följer Fireflys best practise

    • Registrera in Systemorder in i systemet

    • Uppdatera priser och texter på produkter i Visma

Vem är du?

Vi söker dig som är gymnasieingenjör eller högskoleingenjör och är flytande i både svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Har du kunskaper inom CAD eller 3D CAD är det meriterande, likväl om du har processkunskap eller erfarenhet från liknande arbete. Vidare är du analytisk, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du kommer att få en gedigen introduktion och internutbildning, därför är det inget hinder om du är nyexaminerad. För rätt person finns det mycket goda utvecklingsmöjligheter. Vissa tjänsteresor kan förekomma.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med First Reserve, ansöker gör du via länken https://www.firstreserve.se/ledigajobb/?jobid=63085

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen så är du varmt välkommen att kontakta Mathias Brorell mathias.brorell@firstreserve.se eller på telefonnummer 070-270 28 96.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Area Sales manager

Job description
As an Area sales manager at Firefly you will work with business development and export sales of technically advanced and tailor-made system solutions. The position involves responsibility for the entire sales cycle, from finding new customers to final negotiations and signing of contractual agreements. You will, on your own or together with our technical experts, be involved in creating technical solutions for our customers.

You will have responsibility of a geographic area outside of Sweden. Sales are made either through distributors, through machine suppliers or directly to end customers, depending on market.

Requirements
We are looking for someone who has an MSc or equivalent and have experience of technical systems sales. It is an advantage if you have experience in working with both distributors and directly with end users.

You have strong communication skills in English, both spoken and written and preferably one more language. Swedish is an advantage, but not required. It is meritorious if you have previous experience from the process industry.

As a person you are self-motivated, driven and full of energy. You are business minded and enjoy building long term business relationships. We also value a strong logic thinking and problem solving ability. Furthermore, you are trustworthy, you have integrity and a humble personality.

We offer
We offer you an exciting and stimulating position in an inspiring international environment. We are located in nice and modern office facilities in Hammarby Sjöstad.

In this recruitment we work with First Reserve. To apply, please visit https://www.firstreserve.se/ledigajobb/  If you have any questons, please contact Mathias Brorell at 070-270 28 96 or at mathias.brorell@firstreserve.se.

 

Technical Project Manager

Job Description
As a Technical Project Manager you are the natural interface between Firefly and the customer. After the handing over from the sales department, you will run projects during the implementation phase until the customer takes over. In addition, you will be responsible for procurement of installation services, supervision at the customer site, and ensuring that your projects are implemented efficiently and are quality checked, no matter where in the world.

We are looking for a person who has at least a high school diploma in engineering or a Bachelor of Science in engineering. You are familiar with project management, have worked with procurement of services and see customer contacts and relations as a natural part of your workday. You have managed major projects, preferably in the process industry, and have experience of system design in CAD.

We are looking for
As a person, you are open-minded, positive and responsible. You want to run your own projects, but at the same time you enjoy being a natural part of a larger team. In your relationship with customers you are caring, social and prestigious.

It is a great asset if you are multilingual, as our customers are located all over the world. We require that you are fluent, both written and orally, in Swedish and English.

The selection process is ongoing, so submit your application as soon as possible.
 
In this recruitment we work with First Reserve. To apply, please visit https://www.firstreserve.se/ledigajobb/  If you have any questons, please contact Mathias Brorell at 070-270 28 96 or at mathias.brorell@firstreserve.se.


Service Engineer

As a service engineer you will be the company's leading-edge on-site at our customers, where you will work with technically advanced tailor-made system solutions. The job includes emergency service and preventive maintenance on-site, as well as commissioning of new installations.

You will be part of a team with Area Sales Managers and Technical Project Managers, dedicated to a specific geographical area.  The work also includes training of the customer and annual inspections. You work independently, and the job includes a lot of travelling all over the world.

Who are you?
We are looking for someone who has at least an upper secondary engineering education or has worked a few years with technical service. You possess a broad technical interest and knowledge, where you master troubleshooting and the verifying of components within electricity, electronics and mechanics. You have interest and knowledge in IT, and experience of working against the process industry is an advantage. You have good knowledge in English. Knowledge in Swedish and an additional language is an advantage.

We are looking for someone who is social and a quality-oriented problem solver. We believe that you possess analytical skills, are well structured and well organized. Furthermore, you are confident and serious in your job role and inspire confidence to your customers. If you are interested in working with different industries, with a technical width, and enjoy travelling and meeting many different people, we believe that you will enjoy working with us!

We offer
We offer an exciting and stimulating job in an inspiring and international environment. We are located in a nice, modern office facility in Hammarby Sjöstad, and for the right person there are good opportunities for development.

Application
One crucial success factor for each company is to make use of people's differences. Therefore, we strive for diversity in our appointments.

In this recruitment we work with First Reserve. To apply, please visit https://www.firstreserve.se/ledigajobb/  For any questions you are welcome to contact Mathias Brorell at: 070-270 28 96 mathias.brorell@firstreserve.se
As selection and interviews are ongoing, we wish to receive your application as soon as possible.

Welcome with your application!

 

 • VdS
 • AR04
 • 011014
 • DNV
 • Ex
 • IEC
 • AAA