Om oss

Firefly i korthet

Firefly är ett svenskt företag som erbjuder industriella brandskydds- och säkerhetssystem till tillverkningsindustrier över hela världen. Sedan 1973 har Firefly specialiserat sig på att ta fram skräddarsydda systemlösningar av högsta tekniska standard och kvalitet. Firefly har utvecklat och patenterat produkter och lösningar utifrån kundbehov och forskningsrön, vilket lett till en helt unik portfölj med nyskapande produkter och systemlösningar som höjer säkerhetsnivån. Bolagets huvudkontor är beläget i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Företaget finns representerat världen över och bedriver försäljning direkt mot kund och via distributörer i över 90 länder.

Firefly har dotterbolag i både Polen och Italien.

Vår historia

Företaget grundas i Sverige under namnet PAK Construction.
Det första detekteringssystemet baserat på detektering av synligt ljus provas ut.
Första kommersiella leveransen av ett gnistdetekeringssystem. Tekniken för gnistdetektering förbättras och baseras på detektering av IR-strålning (blysulfid).
Företaget byter namn till Firefly AB.
Firefly erhåller FM-godkännande för gnist- och glödsläckningssystemet. Firefly lanserar en ny generation av detektorer på marknaden, baserade på det analoga systemet M-℅.
Det digitala CUE-styrsystemet lanseras på marknaden.
Firefly börsnoteras.
Firefly PressGuard®, ett brandsläckningssystem med vattendimma, lanseras för användning i träskiveindustrin.
Firefly erhåller VdS-godkännande för gnistsläckningssystemet. Firefly inleder ett samarbete med EADS (Rostock System-Technik) kring utvecklingen av en ”elektronisk näsa” som är konstruerad för att känna igen gasmönster.
Firefly börjar testa ”den elektroniska näsan” i Stockholms tunnelbana (SL)
Firefly lanserar WebScan™ för mjukpappersindustrin och PlanerGuard™ för träbearbetningsindustrin.
Ett infrasystem baserat på ”den elektroniska näsan” lanseras som Sentio®.
Installationen av ”den elektroniska näsan” Sentio® i Stockholms tunnelbana slutförs.
Firefly lanserar den nya systemgenerationen EXIMIO™.
Firefly förvärvar flamdetektorserien Omniguard® från Meggit Inc.
Firefly förvärvar tekniken för multipla gasdetektorer från RST (Rostock System-Technik GmbH).
Firefly lanserar världens första tredjepartsgodkända snabbsläckningssystem.
Firefly expanderar genom att etablera ett dotterbolag i Polen och förvärva ett företag i Italien.

Vår vision

Fireflys vision är att vara det naturliga valet för den säkerhets- och lönsamhetsmedvetna kunden.

Vår mission

Med världsledande kompetens och innovativ utveckling skapar Firefly effektiva lösningar som ger ökad brandsäkerhet och minskat skadeutfall.

Fireflys finansiella och operativa mål syftar till att stärka bolagets globala ställning i branschen för preventiva brandskyddssystem och visar bolagets riktning för de kommande åren.

Hållbarhet

Fireflys verksamhet, produkter och system är utformade för att spara på jordens resurser, särskilt då genom att förhindra bränder i industriella tillgångar så att industrin kan fortsätta producera. På så sätt bidrar vi till optimerad resursanvändning i samhället i stort.

Karriär

Det händer mycket hos Firefly just nu och vi expanderar inom flera områden. Vill du arbeta i en fartfylld miljö med stor variation och ett starkt medarbetarfokus? Då är Firefly stället för dig. Vi söker alltid duktig personal. Är det dig vi letar efter?

Investor Relations

Firefly är ett globalt företag med kunder i över 80 länder. Firefly är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Här hittar du mer information om Investor Relations.

Kontakta oss för skräddarsydda lösningar och offerter